Sposób przygotowania

Na dno kamionkowego naczynia układamy liście wiśni, główkę kopru, liście czerwonej porzeczki, kilka pasków korzenia chrzanu, 2 ząbki czosnku. Kładziemy ogórki, przekładamy koprem i liśćmi chrzanu. Zalewamy gorącą zalewą, przekładamy do słoików. Zostawiamy do kiszenia. Ukiszone ogórki ścieramy na tarce o grubych oczkach, . Zalewamy zalewą, w której wcześniej kisiły się ogórki. Zamykamy słoiki. Pasteryzujemy ok. 15 min. Tak przygotowane doskonale nadają się do zup. Smacznego !!!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    też taki robię
  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    PRZECIER JEST SUPER
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    świetny!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    super! :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    świetna zupa z takiego przecieru;)
  • 4
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    wiola333

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !