Sposób przygotowania

W jednej misce wymieszac 1 szklanke mąki pszennej razowej, pół szklanki wody i 5 g świeżych drożdży. W drugiej misce zagnieś ciasto wlasciwe z pozostałych składników oprócz pestek dyni. Obydwie miski przykryc szczelnie folia i pozostawic na noc w temperaturze pokojowej. Rano polaczyc dokladnie zawartosci obydwu misek. Pozostawic ciasto do wyrosniecia na kolejne 3 godziny. Co godzine ciasto odgazowywać. Przygotowac blache (wylozyc papierem do pieczenia). Ciasto wylozyc na powierzchnie wysypana rozwałkować i przy pomocy noza uformowc kwadratowe ciabatty. Przykryc folia blache z ciabattami i pozwolic im wyrastac jeszcze 2 godziny. Przed uplywem tego czasu rozgrzac piekarnik do 220 stopni C.Przed włożeniem do pieca posmarować wierzch wodą i obsypać pestkami dyni. Czas pieczenia to ok. 20 minut- do zarumienienia sie skorki wypieku.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kot_pankracy

    chrupiące :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    chciałabym zjeść na śniadanko;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pycha !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !