Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z tuńczykiem i oliwkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

spaghetti 25 dag
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
ząbki czosnku 2
koncentrat pomidorowy 4 łyżeczki
oliwki zielone 10 sztuki
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z tuńczykiem i oliwkami

Z tuńczyka odcedzamy olej na patelnię. Dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę i chwilę smażymy do dużym ogniu. Następnie dodajemy drobno posiekany czosnek, posypujemy papryką i trzymamy na ogniu kilka minut. W międzyczasie w 180ml gorącej wody rozpuszczamy kostkę rosołową i koncentrat. Gdy cebula się zacznie szklić dodajemy tuńczyka i chwilkę smażymy. Następnie dodajemy koncentrat z kostką, pokrojone oliwki,zmniejszamy ogień i smażymy do momentu, aż się zredukuje płyn i sos zgęstnieje. Na końcu dodajemy makaron ugotowany al dente i chwilę mieszamy. Wykładamy na talerz i posypuje świeżo startym serem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edyta44 17.01.2012 10:47
SUPER
Sarenka 02.12.2011 15:42
Nie próbowałam takiej wersji..
ALAGOR 06.11.2011 16:32
świetne ;)
BernadettaP 13.10.2011 08:20
dobre:-)
Kopiko1983 11.09.2011 21:07
Już mi się podoba !!! Mniam...
magduś83 25.06.2011 00:34
z tuńczykiem jeszcze nie robiłam
Izabela/bella81 21.11.2010 21:16
może być pyszne... :)
aisoglam 21.11.2010 12:38
Ciekawe połączenie, trzeba będzie wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak