Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ze śledziami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
masło 4 łyżki
śmietana 1 szklanka
sól, pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
bułka 8 kromek bez skórki
jabłko 1 sztuka
śledzie 2 (w zalewie solnej)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ze śledziami

Śledzie moczyć przec cały dzień, następnie obrać ze skóry i odfiletować. Obrać ze skóry, odfiletować. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelce z masłem. Śledzie, jabłko, bułkę pokroić w kostkę, wymieszać z cebula i śmietaną, przyprawić solą i pieprzem. Przełożyć do formy. Zapiekać 25 min. w temp. 220°C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak