Sposób przygotowania

Najpierw zrobiłam zaczyn- drożdże rozpuściłam z łyżeczką cukru, wlałam trochę letniej wody, posypałam łyżką mąki i odstawiłam do wyrośnięcia . Do miski wsypałam mąki, kaszkę i sól, dodałam wyrośnięte drożdże, oliwę i wodę, wymieszałam i wyrobiłam przy pomocy drewnianej łyżki ,
Po wyrobieniu odstawiłam w ciepłe miejsce, gdzie ciasto podwoiło objętość - już w ciągu pół godziny,
Przełożyłam chlebek do natłuszczonej keksówki, pozwoliłam mu podrosnąć około 10 minut i włożyłam do piekarnika nagrzanego do 200 C. Piekł się około 40 minut.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    nigdy takiego nie jadłam a wygląda bardzo apetycznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Śliczny chyba jest bardzo mięciutki:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    teraz jak będę piekł chleb też wymieszam pszenną z kukurydzianą
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wygląda bardzo apetycznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    pyszny chlebuś
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    elzbietar64

    świetny wyszedł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    takiego nie jadlam musi byc pyszny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    wspaniały
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    na pewno smaczny chlebek
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    fajny taki chlebek taki słoneczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !