Sposób przygotowania

Kapustę kroimi na mniejsze kawałki- pozbawiamy je głąba, ponieważ on nie nadaje się do jedzenia. Papryki pokroić w małą kostkę. Pieczarki pokroić na mniejsze kawałki. Powyższe składniki zalać bulionem i gotować około 5 minut. Warzywa odcedziamym, ale wywar zostawiamy. Ziemniaki gotujemy w łupinakch, obieramy i kroimy w plasterki.

Z masła i mąki przygotowujemy jasną zasmażkę+ później dodajemy wywar. Dodajemy śmietanę i przecier pomidorowy. Przyprawiamy do smaku. -SOS

Naczynie żaroodporne smaujemy tłuszczem. Na dno układamy warstwę ziemniaków, następnie warstwę duszonych warzyw i znowu wiemniaki. Każdą warstwę polewamy sosem. Wierzch zapiekanki polewamy resztą sosu i posypujemy startym serem. Zapiekać w 180 C około 30-40 minut.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !