Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fuła

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pszenica 40dag
smalec 13dag
mleko,sól

Przepis i sposób przygotowania na: Fuła

Pszenice zemlec w młynku.W rondlu stopić tłuszcz i na dobrze rozgrzany wrzucic pszenice.Ciagle mieszajac drewniana łyzka prazyc ok 15min.Do uprazonej pszenicy wlać mleko słodkie,zamieszac,doprowadzic do zagotowania,przyprawic sola do smaku.Potrawa powinna przypominac pod wzgledem konsystencji budyń na mleku.Fułe podawac na ciepło jako danie sniadaniowe

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 02.12.2011 09:31
jeszcze nigdy nie jadłam fuły:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak