Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdżówka z kilku warstw

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżówka z kilku warstw

Warstwa I

10 dkg drożdży rozkruszyć
Warstwa II

3 szklanki cukru
Warstwa III

szczypta soli
Warstwa IV

1 szklanka oleju
Warstwa V

3 szklanki mleka
Warstwa VI

4 jaja ( roztrzepać w talerzu )
Warstwa VII

4 szklanki mąki
Sposób przygotowania:
Nie mieszać. Odstawić na 1 i 1/2 godziny. Następnie wymieszać. Włożyć na blache. Na to owoc i kruszonka. Wstawiamy do zimnego piekarnika. Dopiero po wstawieniu ustawiamy piec na 180*. Pieczemy ok. 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada12302 19.11.2010 22:20
muszą być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak