Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Raki gotowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

raki
koperek ,pietruszka
sól,kminek

Przepis i sposób przygotowania na: Raki gotowane

Raki oczyścić dokładnie szczoteczka,opłukać pod biezaca woda i wrzucic żywe do wrzacej osolonej wody z dodatkiem kminku i kilku gałązek pietruszki i koperku.Gotowac pod przykryciem ok 15min.Po ugotowaniu odcedzić i ułożyć na półmisku grzbietami ku górze.Półmisek udekorować gałazkami koperku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak