Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać na stolnicę. Dodać startą i skórkę pomarańczową oraz masło i wszystko razem posiekać nożem. Następnie dodać żółtka, szybko zagnieść kruche ciasto i na 30 minut włożyć do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkować, ułożyć w przygotowanej tortownicy, wstawić do nagrzanego piekarnika i podpiec na jasnozłoty kolor. Śliwki umyć, przekroić na pół i wypestkować. Podpieczone ciasto posypać częścią wiórków kokosowych i ułożyć na nim śliwki. Wierzch posypać pozostałymi wiórkami kokosowymi i startą czekoladą. Ciasto ponownie wstawić do średnio nagrzanego piekarnika i upiec.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychota

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !