Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Salceson na słodko

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 3 szt
śmietana 1 szklanka
dżem 3 łyżki
kakao 3 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
mąka 3 szklanki
cukier 1 szklanka
margaryna 1 kostka
galaretka
Masa budyniowa:
Biszkopt
polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: Salceson na słodko

Margaryne roztopić z cukrem, dodać mąkę i wyrobic na kruszonkę. Resztę składników ubić i wymieszać z kruszonką. Upiec placek i przekroić poziomo. W gotowym biszkopcie wykrawać dziurki np. kieliszkiem i zalac tężejącą galaretką. Całośc układać w takiej kolejności od spodu: ciasto, masa budyniowa, biszkopt, masa budyniowa, ciasto, polewa czekoladowa

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Reda 27.09.2011 06:58
super
rzenia15 19.05.2011 20:42
musi byc pyszne
AgaS10 17.01.2011 10:16
Robiłam podobne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak