Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pawi ogon

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szkl
margaryna 1 szt
śmietana 1\\2 szkl
jajko
żółtko jajek
cukier puder 3\\4 szkl
proszek do pieczenia 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pawi ogon

powidło
orzechy
2 galaretki w połowie wody

Sposób przygotowania:
Zarobić ciasto kruche. Upiec z kawałka cienki placek, a resztę ciasta podzielić na 3 części. Każda część rozwałkować na długość formy i posmarować powidłem, podsypać orzechami i zwinąć jak naleśnik. Te 3 rulony położyć na formę i upiec. Upiec cienki biszkopt. Na upieczony cienkikrchy placek wyłożyć połowę kremu i położyc 3 roladki zwinięte w rulon i zalać galaretką a zastygnietą galaretkę dajemy drugą część masy i biszkopt. (KREM DOWOLNY)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak