Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurki prowansalskie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurki 1 kg
przecier pomidorowy 1 łyżka
oliwa 3 łyżki
czosnek 3 ząbki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kurki prowansalskie

Grzyby oczyszczamy, osuszamy. Dusimy na oliwie około 20 minut. Doprawiamy do smaku. Dodajemy zmiażdżony czosnek, przecier pomidorowy, posiekaną natkę pietruszki. Dusimy i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak