Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 7 szt
pietruszka 1 szt
seler 3/4 szt
ziemniaki 1/2 kg
por 1 liść
woda
przyprawa do potraw 1 łyżeczka
1 łyżka
kapusta biała 1/2 główki
pieprz
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
żeberka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa

Do 6 l garnka wlać niecały garnek wody. Włożyć surowe mięso. Osolić. Dodać jarzynkę. Dodać kawałek selera, kawałek zielonej części pora, pół pietruszki oraz pokrojona w kostkę marchewkę. Obrać ziemniaki i pokroić w kostkę, dodać do zupy. Do gotujących się warzyw dodać poszatkowaną kapustę. Gotować na wolnym ogniu 45 minut. Aż mięso zmięknie i ugotują się warzywa. Potem do smaku dodać odrobinę pieprzu i maggi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 14.10.2015 18:13
bardzo lubię jarzynowa
Milka100 03.01.2014 21:24
pyszna zupka
maciek7 18.05.2012 20:24
pycha
plocia 18.07.2011 23:24
najlepsza zupka na świecie
Justyna73 20.11.2010 17:23
uwielbiam ją jeść

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak