Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik budyniowy z owocami - 2

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 3/4 szkl
cukier waniliowy 1 opak
udyń śmietankowy, lub waniliowy 3 opak
mleko 2 szkl
margaryna 125 g
kakao 2 łyżki
biszkopty okrągłe 200 g
galaretka 2-3 opak
żółtko jajek 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik budyniowy z owocami - 2

Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym.
Proszek budyniowy zalać zimnym mlekiem, wymieszać, połączyć z żółtkami i
gotować kilka minut na małym ogniu, cały czas mieszając. odstawić do wystudzenia.
Margarynę utrzeć, dodając po łyżce budyniu.
Tortownicę natłuścić, wyłożyć połowę masy. pozostałą masę wymieszać z kakao, wyłożyć do tortownicy.
Biszkopty spiralnie powkładać w masę.
Tortownicę wstawić do lodówki.
Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu
Owoce umyć , pokroić.
Tortownicę wyjąć z lodówki, pomiędzy biszkopty ułożyć owoce, na wierzch wylać tężejące galaretki.
Wstawić do lodówki do zastygnięcia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 14.05.2011 18:52
gdzie torcik tam i ja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak