Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym.
Proszek budyniowy zalać zimnym mlekiem, wymieszać, połączyć z żółtkami i
gotować kilka minut na małym ogniu, cały czas mieszając. odstawić do wystudzenia.
Margarynę utrzeć, dodając po łyżce budyniu.
Tortownicę natłuścić, wyłożyć połowę masy. pozostałą masę wymieszać z kakao, wyłożyć do tortownicy.
Biszkopty spiralnie powkładać w masę.
Tortownicę wstawić do lodówki.
Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu
Owoce umyć , pokroić.
Tortownicę wyjąć z lodówki, pomiędzy biszkopty ułożyć owoce, na wierzch wylać tężejące galaretki.
Wstawić do lodówki do zastygnięcia.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    gdzie torcik tam i ja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !