Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik budyniowy z owocami

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 500 g
cukier1 1 szkl
żółtka jaj 4 szt
mleko 500 ml
ulubiony budyń 1 opak
galaretka owocowa 1 opak
kakao 2-3 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
spirytus 50 ml
owoce 20 - 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik budyniowy z owocami

Budyń rozpuścić w 1 szklance mleka, drugą zagotować z cukrem i połączyć z rozpuszczonym budyniem.
Zagotować budyń i ostudzić.
Żółtka zmiksować z masłem i dodawać stopniowo budyń, mąkę ziemniaczaną, spirytus, zapach.
Całość podzielić na 2 części; jedną z nich wymieszać z 2-3 łyżkami kakao.
Na spód tortownicy położyć herbatniki, biszkopty lub bezy i wylać po kolei
obie części masy.
Ułożyć owoce, zalać galaretką i wstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 14.05.2011 18:51
gdzie torcik tam i ja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak