Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

owoce w galaretce

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gruszki 4
cukier 5 lyzek
Żelatyna wieprzowa Prymat 5 lyzek
woda 3 szkl.
wino 1/3 szkl.
sok pomarańczowy 1

Przepis i sposób przygotowania na: owoce w galaretce

Owoce poprzerajac na pol. Cukier i wode polaczyc i przygotowac syrop(mozna dodac gozdziki) Do soku wlozyc owoce i ugotowac. Zelatyna rozpuscic i zagotowac. Wyjac owoce, a syrop wymieszac z zelatyna. Dodac do tego wino i sok pomaranczowy. gdy zacznie gestniec zalac owoce i wszytsko zastudzic. czekolada polac do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 24.11.2010 08:24
słodki deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak