Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta pieczarkowo-czosnkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto na tartę 1 porcja
jaja 3 sztuki
ser biały 20 dag
olej
cebula 2 sztuki
pieczarki 30 dag
czosnek 4 ząbki
sól
pieprz
kukurydza 1/2 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta pieczarkowo-czosnkowa

Ciasto na tartę przygotowujemy wg przepisu: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/70236/ciasto-na-tarte.html

Cebulę siekamy, dusimy na rozgrzanym oleju, dodajemy pikrojone drobno pieczarki, zmiażdżony czosnek. Żółtka mieszamy z twarogiem. Białka ubijamy na sztywno i łączymy delikatnie z farszem, doprawiamy do smaku. Natłuszczamy formę. Rozwałkowujemy ciasto i wykładamy nim formę do tarty, nakłuwamy widelcem i nakładamy masę, wierzch posypujemy kukurydzą. Pieczemy około 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak