Przepis i sposób przygotowania na: Piernik świąteczny
Z białek ubijamy pianę. Do masy dodajemy obie mąki oraz pianę - całość delikatnie mieszamy. Masę przelewamy na blaszkę, pieczemy po 3 godzinach.
mąka pszenna | 1 szklanka |
cukier puder | 1 szklanka |
miód | 1 szklanka |
jaja | 4 sztuki |
mąka żytnia | 2 szklanki |
masło | 1 łyżka |
cynamon Prymat | 1 łyżeczka |
Imbir mielony Prymat | 1 łyżeczka |
goździki mielone | 1 łyżeczka |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: