Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SEROWE OPONKI

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 40 dag
żółtko jajek 6
cukier 8 dag
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
olej do smażenia
mleko 6 łyżek
ser biały twarogowy 25 (tłusty)
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: SEROWE OPONKI

Ser mieszamy z mąką, 6 łyżkami oleju i innymi składnikami.
Zagniatamy ciasto, odrywamy małe kawałki i lepimy nie zbyt grube oponki, można wykraiwać szklanką i kieliszkiem, ale ja lubię takie lepione, bo przypominają mi wakacje u babci.
Oponki smażymy w głębokim tłuszczu, odsączamy na ręczniku papierowym i posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona56 01.02.2011 18:07
pycha
bami 20.12.2010 20:27
Nigdy czegoś takiego nie próbowałam, ale chętnie spróbuję:)
gacopierz23 20.11.2010 14:14
Zawsze je lubiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak