Sposób przygotowania

Przepis na uszka znajdziecie tutaj: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/70646/uszka-z-farszem-grzybowym.html

Przepis na kiszenie barszczu: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/13328/kiszony-barszcz-czerwony.html

Wywar z grzybów, które używam do uszek i pierogów a wywar z warzyw na sałatkę jarzynową - oba bardzo esencjonalne bo zalewam składniki wodą tylko tyle żeby były przykryte i gotuję bez soli.
Mieszam wywar z grzybów i włoszczyzny (bez kapusty!?), dolewam barszcz kiszony - jest tak esencjonalny, że właściwie nic nie trzeba więcej, ale wkrawam jeszcze czosnek. Doprawiam całość do smaku solą, cukrem i świeżo zmielonym pieprzem. Podgrzewam, ale nie gotuję! Podaję z uszkami albo sam. Nie trzeba zakwaszać bo kiszony barszcz jest już kwaśny.

Na zdjęciu widać oczka tłuszczu - to oczka oleju którym były skropione uszka gotowane dzień wcześniej a potem tylko przelane wrzątkiem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !