Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keks na codzień i od święta

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 25 dag
jaja 5 szt
cukier puder 25 dag
margaryna 1 kostka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
bakalie 25 dag
spirytus 1 - 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Keks na codzień i od święta

Margarynę ucierać, dodając stopniowo cukier puder i żółtka.
Do utartej masy dodać spirytus i mąkę zmieszaną z proszkiem.
Ciasto delikatnie wymieszać z pianą ubitą z białek oraz drobno pokrojonymi bakaliami. Piec w średnio nagrzanym (150-170 stopni C) piekarniku około 50 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 13.05.2011 18:37
i tak ma być

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak