Sposób przygotowania

Kaszę układam na sicie i przelewam najpierw zimną a potem gorącą wodą. Później przekładam ją do garnka, zalewam osoloną wodą i gotuję ok20 min. aż kasza spęcznieje. Cukinie przekrawam na pól wzdłuż, łyżeczką wydrążam środek. Wydrążony miąż kroję w kostkę. Pomidory obieram ze skórki i kroję w kostkę. Cebule siekam i wrzucam na patelnię na rozgrzane masło i szklę. Dodaje do niej pokrojony miąż cukini i pomidory. Przyprawiam do smaku. Wszysko chwilę przesmażam, następnie dodaję kaszę. Wszystko razem chwilę przesmażam. Połówki cukini napełniam farszem, posypuję startym żółtym serem. Układam w naczyniu żaroodpornym i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200 st. na ok.20 min. Po wyjęciu z piekarnika dekoruję romarynem

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !