Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Culinia z wkładką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 2 szt.
cebula biała 1 szt.
kasza jaglana 1 szklanka
ser ementaler 20 dag
masło 2 łyżki
sól, pieprz do smaku
rozmaryn do dekoracji
pomidor 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Culinia z wkładką

Kaszę układam na sicie i przelewam najpierw zimną a potem gorącą wodą. Później przekładam ją do garnka, zalewam osoloną wodą i gotuję ok20 min. aż kasza spęcznieje. Cukinie przekrawam na pól wzdłuż, łyżeczką wydrążam środek. Wydrążony miąż kroję w kostkę. Pomidory obieram ze skórki i kroję w kostkę. Cebule siekam i wrzucam na patelnię na rozgrzane masło i szklę. Dodaje do niej pokrojony miąż cukini i pomidory. Przyprawiam do smaku. Wszysko chwilę przesmażam, następnie dodaję kaszę. Wszystko razem chwilę przesmażam. Połówki cukini napełniam farszem, posypuję startym żółtym serem. Układam w naczyniu żaroodpornym i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200 st. na ok.20 min. Po wyjęciu z piekarnika dekoruję romarynem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak