Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukiniowe roladki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 2 szt.
serek wiejski 2 pojemniczki
bagietka 1/2 szt.
sól, pieprz do smaku
wykałaczki
bazylia 2 gałązki

Przepis i sposób przygotowania na: Cukiniowe roladki

Cukinie myję, kroje w cienkie podłużne paski i blanszuje w osolonym wrzątku. Następnie shładzam je w zimnej wodzie i osuszam na papierowym ręczniku. Bazylię myję i osuszam. Kilka listkó odkładam do dekoracji, resztę drobno siekam. Następnie bazylię łączę z serkiem. Do samku doprawiam solą, pieprzem i papryką. Paski cukini smaruję pastą twarożkowo- bazyliową, zwijam w ruloniki i spinam wykałaczką. Bageietkę kroję na kromki i rumienię na patlni, ew. w piekarniku. Na kromki kładę rolnadki cukiniowe i przyozdabiam odłożonymi listkami bazyli.
Rada: Zamiast bazyli można dodac natkę pietruszki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 23.04.2012 17:25
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak