Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pesto ( bardzo gęsty)

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bazylia świeża
orzeszki ziemne 70 gram
oliwa 150 ml
czosnek ząbki 3
sól, pieprz do smaku
parmezan 150 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pesto ( bardzo gęsty)

Do moździerza dodajemy obrane listki bazylii i je rozdrabniamy, a także orzeszki + 3 ząbki czosnku. Do zmiażdzonej masy dosypujemy sera i mieszamy wszystko dokładnie dolewając oliwy. Na końcu przyprawiamy do smaku.

Powyższy sos idealnie nadaje się do makaronu. Użyłam go w przepisie na ciasto francuskie z pomidorami i pesto :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak