Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdżowe rożki z rodzynkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
drożdże 4dag
zółtka jajek 6
cukier 2 łyżki
mleko 1 szklanka
masło 5 łyżek
skórka z cytryny 3 łyżki
rodzynki 15dag
płatki migdałowe 10dag
rum 4 łyżki
olej do smażenia
cukier waniliowy 1opak.

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe rożki z rodzynkami

Z mąki, cukru, cukru waniliowego, masła, 4 żółtek, skórki z cytryny i roztartych z mlekiem drożdży należy wyrobić ciasto. Odstawić je do wyrośnięcia. Rodzynki wymieszać z rumem i migdałami. Ciasto rozwałkować, pokroić w kwadraciki, na środek każdego nałożyć rodzynki z migdałami, smarować żółtkami i sklejać w rożki. Smażyć na głębokim tłuszczu.Smacznego:)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 03.11.2012 01:16
z takim nadzieniem nie jadłam,super
KasiaK90 08.10.2012 10:02
super
pierniczkowo 13.07.2012 08:44
muszą być smaczne:)
gacopierz23 04.07.2012 19:35
wspaniałe nadzienie
Dorota59 29.06.2012 16:53
świetne
KasiaK90 28.06.2012 10:07
pyszne
dorotka0000025 03.06.2012 20:25
mniam
Seba 30.04.2012 11:11
smaczne
edi 31.03.2012 20:42
pycha
barbara11561 29.03.2012 09:42
pyszne na pewno,jak każde drożdżowe ciasteczko:)
teresa18 28.03.2012 17:08
pyszności
IZABELA29 26.03.2012 09:09
szkoda,że nie ma zdjęcia...
bgs1984 22.03.2012 20:54
mniam
Kas2 05.03.2012 10:20
smakowite
Ewelina47 29.02.2012 12:11
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak