Sposób przygotowania

Z mąki, cukru, cukru waniliowego, masła, 4 żółtek, skórki z cytryny i roztartych z mlekiem drożdży należy wyrobić ciasto. Odstawić je do wyrośnięcia. Rodzynki wymieszać z rumem i migdałami. Ciasto rozwałkować, pokroić w kwadraciki, na środek każdego nałożyć rodzynki z migdałami, smarować żółtkami i sklejać w rożki. Smażyć na głębokim tłuszczu.Smacznego:)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    smakowite
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    bgs1984

    mniam
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    szkoda,że nie ma zdjęcia...
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszne na pewno,jak każde drożdżowe ciasteczko:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    edi

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    mniam
  • 3
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    wspaniałe nadzienie
  • 1
    original
    Opublikowano

    pierniczkowo

    muszą być smaczne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    z takim nadzieniem nie jadłam,super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !