Sposób przygotowania

Ciasto zagniatamy ze wszystkich składników i wałkujemy. Blachę smarujemy olejem i można lekko posypać mąką. Ciasto wykładamy na blachę i smarujmy przecierem pomidorowym z dodatkiem czosnku świeżego, lub ketchupem. Nakładamy dowolne dodatki, moje ulubione to podsmażona cebulka z pieczarkami, kiełbasa, szynka, to posypuję solą czosnkową i majerankiem, posypuję dużą ilością sera. Pieczemy do zrumienienia się sera na wierzchu.

Komentarze

  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    muszę spróbowac z drożdżami to zawsze kłopot czy wyrośnie czy nie.
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ciekawe,tak jeszcze nie robiłam
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Też nie pomyślałam ,że tak można...
  • 0
    original
    Opublikowano

    mysza666

    O matko przepraszam, miało być 1/4 szkl wody. Pomyliłam się i sama robiłam z 3/4 pomyłkowych i mi wyszła ciapa. Nawet przy przepisywaiu z własnego zeszytu trzeba uważać:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    Muszę wypróbować.
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    o takim ciescie do pizzy jeszcze nie slyszalam:) fajny taki przepis bo często jest tak ze chce pizze, a drożdzy nie ma, a sklepu w pobliżu tym bardziej:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    takiej jeszcze nie robiłam;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    ciekawe,,,
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Ciekawy pomysł, warto spróbować, bo z drożdżmi mam odwieczny problem: jak je mam to nie chce mi się piec, a jak są potrzebne to ich nie mam.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    ciekawy pomysł
  • 3
    original
    Opublikowano

    teresa18

    no no no warte spróbowania
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    niezłe ciacho no i szybkie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !