Sposób przygotowania

Z mąki, mleka, jajek, wody robimy ciasto- dodajemy szczyptę soli.
Jabłka obieramy i kroimy w cząstki- dodajemy do ciasta. Całość przyprawiamy cukrem waniliowym i cynamonem.
Łyżką kładziemy ciasto na rozgrzaną patelnię z olejem, smażymy niewielkie placuszki na złoty kolor.
Przed podaniem posypujemy racuszki cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Super!! lubię takie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    Moje ulubione.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Haneczka1

    też robię, uielbiam te pychotki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    basia70

    smaczne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    takie lubię najbardziej z jabłkami
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Racuszki są pycha.
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Pyszniutkie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    Ulubione danie mojego męża:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    wspaniałe
  • 2
    original
    Opublikowano

    iza15

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    pychotka :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magda60

    su[er
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magda60

    su[er
  • 1
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    ale pychotka :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !