Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z makreli Emi

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela wędzona 1
por (biała część) 1
Szczypiorek cienki 1
majonez tradycyjny 1 łyżka
Musztarda miodowa Prymat 2 łyżeczki
sól, pieprz
jajko ugotowane na twardo 2

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z makreli Emi

Makrelę dokładnie obieramy z ości. Jajka oraz szczypiorek bardzo drobno kroimy. Por również kroimy kroimy w malutką kosteczkę i następnie przelewamy wrzątkiem. Wszystkie składniki łączymy, dodajemy musztardę, majonez, przyprawiamy w razie potrzeby solą i pieprzem i miksujemy na jednolitą masę. Doskonale nadaje się jako smarowidło do pieczywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 18.03.2013 20:35
świetna ta pasta
BernadettaP 09.12.2011 07:26
lubię makrelkę :)
Barbara/zuza22_85 20.07.2011 19:13
bardzo smaczna
Joanna108
Joanna108 03.07.2011 10:37
fajny pomysł i z pewnością smaczny
MAR3STA 19.11.2010 15:40
wygląda zachęcająco;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak