Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wafelek porzeczkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dwa suche wafle
dwie łyżki masła
Łyżka mleka
dwie lyżki cukru
mleko w proszku 1/2 szklanki
dżem porzeczkowy 3 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Wafelek porzeczkowy

Masło, mleko i cukier rozpuszczamy ( można w kuchence mikrofalowej, 2 -3 min na 600 w) i dokładnie mieszamy. Dodajemy dżem i rozprowadzamy , najlepiej trzepaczką-rózgą, żeby się równo rozprowadził. Odlewamy ½ szklanki polewy na górny wafel, do reszty dodajemy stopniowo mleko w proszku, mieszając do konsystencji gęstej masy. Smarujemy nią pierwszy wafel, przykładamy drugim, mocno dociskamy i oblewamy polewą. Zostawiamy do zastudzenia w temperaturze pokojowej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 02.02.2014 08:06
smaczny deser
Ada-Gaba 09.04.2013 08:44
świetny pomysł, pycha
pacpaw 14.06.2012 20:39
niezły pomysł na dobre wafle
marchewka 29.07.2011 23:17
super pomysł :)
anoosia 25.05.2011 14:48
mniam
Izabela/bella81 11.05.2011 08:53
fajne
eli82 08.04.2011 09:51
apetycznie wygląda !
kuklik 06.04.2011 17:34
super
Koper 03.04.2011 20:11
fajny, bardzo fajny :)
m1monika 26.03.2011 19:38
super!!!
ilka_86 21.01.2011 21:02
pyszny!!
Katarzyna156 14.12.2010 00:05
ciekawe :)
MAR3STA 19.11.2010 15:34
świetny pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak