Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Salatka z kapusty pekińskiej z kurczakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kilka lisci kapusty pekińskiej
pomidor
kilka pieczarek marynowanych
cebula
kawałek pieczonego kurczaka
kawałek żółtego sera
Zioła prowansalskie suszone Prymat
ocet winny 1 łyżka
oliwa 3 lyżki
musztarda 1 łyżeczka
sól, peiprz do smaku
ogórki konserwowe 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Salatka z kapusty pekińskiej z kurczakiem

Liście kapusty rwiemy na kawałki, dodajemy posiekaną drobno cebulkę i solimy. Po 10 minutach dodajemy pokrojone pozostałe składniki. Z octu , oliwy i musztardy robimy sos winegret ( według ulubionych proporcji), dodajemy pieprz i zioła, polewamy sałatkę. Dobrze, jeśli sie przegryzie trochę w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 30.09.2011 12:44
super ta sałatka:)
Ewa111 07.08.2011 14:45
bardzo dobra słatka
Katarzyna156 01.07.2011 15:39
fajna
Ela15 26.06.2011 12:12
super
pacpaw 07.05.2011 20:02
uwielbiam sałatki
Goya 23.03.2011 20:21
o fajne
Elżbieta17 19.11.2010 18:17
smaczne
Mala 19.11.2010 09:52
fajna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak