Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjne goląbki w sosie pomidorowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta
ryż
mięso mielone wołowe
przyprawy
olej
sos pomidorowy

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjne goląbki w sosie pomidorowym

Kapuste wkladamy do gotujacej sie wody na 20 minut. Nastepnie wyjmujemy, odzielamy koljno liscie z kapusty i odstawiamy do przestygniecia. Ryz gotujemy, ostudzamy, mieszamy z miesem oraz suszona cebulka, nastepnie dosypujemy sol oraz pieprz i skrapiamy olejem. Farsz nakladamy na liscie kapusty, zawijamy. Dno garnka wykladamy lisciami, ukladamy na nie golabki, gotujemy pod przykryciem około 1h. Gotowe golabki wykladamy na pólmisek i polewamy przygotowanym sosem pomidorowym. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 16.07.2011 00:08
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak