Sposób przygotowania

Ryż ugotować, ostudzic. Kapuste umyc wyciac głąba,, sparzyc, ostudzic, nastepnie ostroznie zdjac liscie z kapusty. Cebule umyc, obrac, pokroic w cieniutkie plasterki, dodac do przestudzonego ryzu wraz z miesem. Doprawic do smaku sola oraz pieprzem. Tak przygotowany farsz nakładamy na przestudzone liscie czerwonej kapusty, zawijamy. Dno garnka wykladamy samymi liściami kapusty, na nie kładziemy zawiniete golabki, dolewamy bulion wraz z woda tak, by wszystkie golabki znalazly sie pod woda, na wierzch kladziemy liscia kapusty, gotujemy pod przykryciem około 1h, w zależności od miękkości kapusty.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !