Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołabki z czerwonej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż
mięso mielone
przyprawy
bulion drobiowy
cebule
kapusta czerwona

Przepis i sposób przygotowania na: Gołabki z czerwonej kapusty

Ryż ugotować, ostudzic. Kapuste umyc wyciac głąba,, sparzyc, ostudzic, nastepnie ostroznie zdjac liscie z kapusty. Cebule umyc, obrac, pokroic w cieniutkie plasterki, dodac do przestudzonego ryzu wraz z miesem. Doprawic do smaku sola oraz pieprzem. Tak przygotowany farsz nakładamy na przestudzone liscie czerwonej kapusty, zawijamy. Dno garnka wykladamy samymi liściami kapusty, na nie kładziemy zawiniete golabki, dolewamy bulion wraz z woda tak, by wszystkie golabki znalazly sie pod woda, na wierzch kladziemy liscia kapusty, gotujemy pod przykryciem około 1h, w zależności od miękkości kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak