Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż szpinakowy

4.0
(22)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
woda 2 szklanki
szpinak mrożony
czosnek 3 ząbki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat szczypta
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż szpinakowy

Ryż zalać wodą, posolić i gotować. Szpinak włożyć do garnka, odparować, dodać przeciśnięty czosnek, szczyptę gałki, sól i pieprz do smaku.Nie podawałam ilości szpinaku, ponieważ można go dodać wg swojego uznania.Gdy ryż będzie prawie miękki, przekładamy go do szpinaku i dusimy jeszcze kilka minut razem. Podajemy np.do jajej sadzonych.Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 09.09.2012 11:50
koniecznie musze zrobić
Justyna223 15.05.2012 16:42
Takiego jeszcze nie robiłam
edyta44 10.02.2011 10:50
nie probowalam
mehia 22.12.2010 11:06
bardzo lubię to
matii6 22.11.2010 18:12
rzeczywiście pomysł,rewelacja
banditka 21.11.2010 21:02
Kasiu super pomysl!
IlonaAlbertos 20.11.2010 22:43
Takiego jeszcze nie robiłam :)
aisoglam 20.11.2010 18:40
Super pomysł!
Gonia555 20.11.2010 16:17
Polecam!
Ewelina45 19.11.2010 21:19
pycha
Margo1 19.11.2010 19:37
super danie
MAR3STA 19.11.2010 16:22
ciekawy pomysł!
eduszo
eduszo 19.11.2010 10:24
Bardzo mi sie podoba,fajny pomysł jeszcze takiego nie robiłem.
Jolanta41 19.11.2010 09:06
Zdrowe, proste i... ładnie podane! Podziwiam!
mehia 19.11.2010 08:49
apetyczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak