Sposób przygotowania

Gruszki obrać , przeciąć na pół, wyciąć gniazda nasienne. Owoce zalać małą ilością zimnej wody z sokiem z cytryny. Gotować 5 minut.Przełożyć gruszki do słoików. Gożdziki , pieprz i ziele zemleć. Ocet,miód i cukier podgrzać , dodać zmielone przyprawy, cynamon, imbir i zagotować. Gorącym płynem zalać gruszki. Słoiki zamknąć , pasteryzować 10 min.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    świetne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Bardzo lubię takie gruszeczki:):)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    podoba mi się ten przepis.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    muszą być pyszne :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczne robiłam w tym roku podobne
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    pychotka :)))
  • 2
    original
    Opublikowano

    pestka

    W?a?nie dosta?am gruszki, wi?c ten przepis jest dla mnie na czasie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Wyśmienite
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pycha, moje smaki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !