Sposób przygotowania

Galaretkę truskawkową rozpuścić w połowie ilości wody podanej na opakowaniu, dokładnie wymieszać aż do całkowitego rozpuszczenia. Galaretkę truskawkową odstawić do lodówki by mocno zastygła i pokroić w kwadraty. Galaretkę cytrynową rozpuścić w szklance gorącej wody i ostudzić. Śmietankę ubić i schłodzić, dodać rozpuszczoną galaretkę cytrynową i pokrojoną w kostkę 1 galaretkę truskawkową. Tortownicę wyłożyć folią spożywczą, ułożyć biszkopty i wlać masę cytrynową i schłodzić . Na wierzch wylać drugą galaretkę truskawkową wymieszaną z jagodami lub borówkami, schłodzić

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    pyszny lekki deser
  • 0
    original
    Opublikowano

    mysza666

    Proste i smaczne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    znakomite!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    To się nazywa deser
  • 0
    original
    Opublikowano

    Patrycja38

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ada12302

    apetycznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    uwielbiam takie ciasta :D
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    Pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    agogo2

    smakowite ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    agogo2

    smakowite ciacho
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anio?eczek

    Super wygl?da!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    andzia123

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    polecam, ciasto sie szybko robi, max 20 min, za 2 godziny można juz jeść
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    pyszne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !