Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta cebulowa z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto kruche 1 opakowanie
cebula 4-5 sztuk
śmietanka 250 ml
ser pleśniowy do smaku
tymianek 1-2 łyżki
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia
jaja 2 sztuki
boczek wędzony 4 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta cebulowa z boczkiem

Kruche ciasto umieszczamy w formie do tarty. Na rozgrzaną patelkę z olejem wrzucamy pokrojoną na talarki cebulę i podsmażamy, aż się zeszkli. Pod koniec duszenia cebulki dodajemy sól i pieprz. 2 jajka i śmietanę ubijamy trzepaczką ( przyprawiając do smaku solą, pieprzem i tymiankiem). Na tartę wykładamy cebulę, zalewamy śmietaną z jajkami, posypujemy serem i na wierzch kładziemy plasterki boczku. Pieczemy w temperaturze 190 C około 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak