Sposób przygotowania

Płatki dzikiej róży należy umyć i pozbawić białych końców. Należy zagotować wodę około 75 ml i dołożyć 8 łyżeczek cukru. Wrzucić płatki róży do garnka i podsmażyć je na syropie, aż do uzyskania szklistej, jednolitej masy. Obrane i umyte maliny wrzucić do garnka. Dolać odrobinę wody. Podgotować i wymieszać z różą. Gotować na wolnym ogniu i dodawać żelfix ciągle mieszając. W chwili kiedy się całość zagotuje dodać cukier i wymieszać. Gotować do momentu, aż zniknie piana. Nakładać do wyparzonych słoików. Zakręcone słoiki ustawić do góry dnem i poczekać do wystygnięcia :) smacznego!

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    lubię takie... mniam...
  • 0
    original
    Opublikowano

    ALAGOR

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    super taki dżemik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !