Sposób przygotowania

Mąkę, mąkę ziemniaczaną, sól proszek do pieczenia wsypać do miski i wymieszać. Dodać miękkie masło, cukier, jajka i przyprawy. Krótko mieszać ręcznym mikserem, następnie włączyć największe obroty i miksować przez 4 minuty.
Formę posmarować tłuszczem, posypać mąką wlać ciasto i upiec. po 10minutach po upieczeniu wyjąć ciasto z formy, przykryć i pozostawić do wystygnięcia.
Ugotować budyń waniliowy, ochłodzić go w kąpieli wodnej mieszając cały czas. Utrzeć masło, a następnie łyżka po łyżce wmieszać do niego budyń. Ciasto przełożyć i posmarować kremem.
Masło i cukier stale mieszając ogrzewać na wolnym ogniu aż do uzyskania złotej barwy. Dosypać migdały, rozmieszać, i rozsmarować na folii aluminiowej posmarowanej olejem. Po wystygnięciu roztłuc i posypać kawałkami wieniec. Położyć czereśnie na różyczkach z ciasta.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !