Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Malinowy dżem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maliny świeże 1 kg
cukier 250 gram
żelfix 1 opakowanie
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Malinowy dżem

Obrane i umyte maliny wrzucić do garnka lub na patelnię z grubym dnem. Dolać odrobinę wody, następnie mieszać i dodawać żelfix ciągle mieszając. W chwili kiedy się całość zagotuje dodać cukier i wymieszać. Gotować do momentu, aż zniknie piana. Nakładać do wyparzonych słoików. Zakręcone słoiki ustawić do góry dnem i poczekać do wystygnięcia :) smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 11.09.2013 16:28
świetny smak
Bernadeta1 17.07.2013 10:24
mój też ulubiony i w dodatku domowy,pycha
Betka 10.12.2012 13:18
mój ulubiony;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak