Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki w syropie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gruszki 2 kg
sok z cytryny 1
/ l czerwonego wytrawnego wina
cukier 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki w syropie

Obrane gruszki włożyć do wody z sokiem z cytryny. Ugotować syropz cukru, pół l wody i czerwonego wina.. Wrzucać gruszki , obgotować. Przełożyć do słoików, zalać syropem, pasteryzować 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 15.11.2013 19:08
uwielbiam takie :)
kate.500 10.10.2013 12:18
pyszne gruszeczki w tym winie
mirosława4 26.04.2013 18:40
bardzo lubimy a z winem jeszcze nie robiłam :)
Mati13 30.12.2012 21:55
w takim syropie na pewno świetne!
teresa18 25.11.2012 16:15
troszkę zabajone te gruszki
barbara11561 02.10.2012 10:14
pysznie wyglądają:)
EWI 25.08.2012 13:18
rewelacja
IlonaAlbertos 03.01.2012 12:13
Już dawno ich nie robiłam, ale przyznam, że uwielbiam takie gruszki.
Magdalena/26Mooi 08.06.2011 09:00
bardzo smaczne
ben-ka 18.05.2011 14:30
to ja się wpraszam na takie gruszki - nigdy jeszcze nie jadłam:)
Aneta41 01.04.2011 09:47
pysznosci
Emilia22 14.03.2011 14:14
na pewno są pyszne
Mysiunia 28.01.2011 16:02
wyglądają smakowicie:)
Natalia/tubisiek 19.11.2010 10:05
bardzo lubię gruszki :)
misia53 18.11.2010 21:32
Korekta : 1/2 l czerwonego wytr. wina.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak