Sposób przygotowania

Obrane gruszki włożyć do wody z sokiem z cytryny. Ugotować syropz cukru, pół l wody i czerwonego wina.. Wrzucać gruszki , obgotować. Przełożyć do słoików, zalać syropem, pasteryzować 30 minut.

Komentarze

  • 4
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Korekta : 1/2 l czerwonego wytr. wina.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    bardzo lubię gruszki :)
  • 3
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    wyglądają smakowicie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    na pewno są pyszne
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    pysznosci
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    to ja się wpraszam na takie gruszki - nigdy jeszcze nie jadłam:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena/26Mooi

    bardzo smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Już dawno ich nie robiłam, ale przyznam, że uwielbiam takie gruszki.
  • 0
    original
    Opublikowano

    EWI

    rewelacja
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pysznie wyglądają:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    teresa18

    troszkę zabajone te gruszki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    w takim syropie na pewno świetne!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    bardzo lubimy a z winem jeszcze nie robiłam :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszne gruszeczki w tym winie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    uwielbiam takie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !