Sposób przygotowania

Przesiać mąkę dodac żółtka cukier sól, wyrabiać widelcem zabierając potrochu otaczająca mąkę,
następnie dodać masło zagnieść ciasto rękoma dolewając tyle piwa aby ciasto było ciągliwe,
po wyrobieniu rozwałkować cieniutko i wykrawać faforki i zaraz smażyć na gorącym tłuszczu.
Po wyjeciu posypać cukrem puderm.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna6

    Z piwem jeszcze nie robiłam.
  • 0
    original
    Opublikowano

    gośka

    ja też nie ale spróbuje
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    a popić też piwem?
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Faworków z piwem jako składnik jeszcze nie próbowałam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    ciekawe z tym piwem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !