Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

OGÓRKI KISZONE

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

liście czarnej porzeczki
liście z drzewa wiśni
koper świeży
korzeń chrzanu
główka czosnku
liście chrzanu
Zalewa:
sól 2 łyżki
woda 1 l.

Przepis i sposób przygotowania na: OGÓRKI KISZONE

Na dno słoika układamy liście czerwonej porzeczki, liście wiśni, główkę kopru oraz jeden liść chrzanu. Do połowy wysokości słoika ustawiamy ogórki. W środek wrzucamy pokrojony czosnek (na słoik ok. 1 ząbka), pokrojony korzeń chrzanu, gałąź kopru. Układamy ogórki. Zagotowujemy zalewę (2 łyżki soli na 1 l. wody), mieszamy, gorącą zalewamy słoiki. Smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 28.01.2011 20:15
czy te słoiki trzeba pasteryzować?
MAR3STA 25.01.2011 11:29
pyszne!
Margo1 20.11.2010 12:42
LUBIĘ DO OBIADU ZAPODAĆ
MAR3STA 19.11.2010 16:01
coś na ząb;)
Mati13 19.11.2010 13:53
uwielbiam ogorki kiszone!!
Natalia/tubisiek 19.11.2010 10:10
uwielbiam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak