Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane jajka w trzech kolorach

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

majonez tradycyjny 6 łyżek
natka pietruszki pęczek
papryka mielona do smaku
sól, pieprz do smaku
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
jajko ugotowane na twardo 6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane jajka w trzech kolorach

Jajka przekroić wzdłóż na połówki z każdej wydrążyć żółtko. W miseczce umieścić żółtka i wymieszać je z majonezem. Powstałą masę podzielić na 3 części. Do 1 dodać szczyptę kurkumy, do 2 -koncentrat pomidorowy, a do 3 posiekany pęczek natki pietruszki. Wszystkie masy przyprawić do smaku (papryką, solą i pieprzem). Na końcu powyższymi pastami napełnić połówki jajek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 07.12.2011 22:18
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak