Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny z jabłkami i kruszonką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
masło 80 g
mleko 3/4 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny z jabłkami i kruszonką

W dwóch miskach wymieszać osobno - w jednej składniki suche, w drugiej mokre. Wsypać składniki suche do mokrych i zamieszać widelcem - tylko tyle aby się połączyły. Jabłka obrać i pokroić w 16. Do formy na muffinki wyłożonej papilotkami wlewać powoli ciasto - nie więcej niż do wysokości 2/3 wgłębienia. Do każdej włożyć kawałek jabłka - najlepiej w poprzek. Można posypać po wierzchu kruszonką przygotowaną z 50 g masła, 30 g cuktu i 20 g mąki pszennej. Piec w temp. 180 stopni C około 20 minut - do suchego patyczka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 26.05.2013 09:42
nigdy nie wpadłam na to, żeby na muffinki położyć kruszonkę
plocia 15.08.2012 10:14
A składniki które wymieniasz to są na muffinki ?
Wiesława1 30.06.2012 06:37
super babeczki
stokrotka 01.06.2011 22:03
pysznie wyglądają
wolochski 04.01.2011 14:17
Pyszne
Ewelina43
Ewelina43 05.12.2010 20:12
pycha
Magda60 23.11.2010 11:09
super
MAR3STA 22.11.2010 19:28
piękne!
Izabela28 21.11.2010 13:30
Uwielbiam muffinki:)
4muffins 19.11.2010 22:02
wyglądają bardzo chrupiąco i smacznie
Grażyna13 19.11.2010 08:02
Pyszne !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak