Sposób przygotowania

W dwóch miskach wymieszać osobno - w jednej składniki suche, w drugiej mokre. Wsypać składniki suche do mokrych i zamieszać widelcem - tylko tyle aby się połączyły. Jabłka obrać i pokroić w 16. Do formy na muffinki wyłożonej papilotkami wlewać powoli ciasto - nie więcej niż do wysokości 2/3 wgłębienia. Do każdej włożyć kawałek jabłka - najlepiej w poprzek. Można posypać po wierzchu kruszonką przygotowaną z 50 g masła, 30 g cuktu i 20 g mąki pszennej. Piec w temp. 180 stopni C około 20 minut - do suchego patyczka.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszne !
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    4muffins

    wyglądają bardzo chrupiąco i smacznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    Uwielbiam muffinki:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    piękne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magda60

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    Pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    pysznie wyglądają
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    super babeczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    A składniki które wymieniasz to są na muffinki ?
  • 0
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    nigdy nie wpadłam na to, żeby na muffinki położyć kruszonkę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !