Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie po grecku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

solene Matiasy 1 tacka
cebula 25 dag
marchew 25 dag
koncentrat pomidorowy 1/2 puszki
ziele angielskie szczypta
Liść laurowy suszony Prymat 2-5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie po grecku

na oleju podsmażam posiekaną cebulkę, dodaje startą marchew, ziele angielskie i liśc laurowy.
Duszę aż warzywa są niemal miękkie. Dodaje koncentrat pomidorowy i doprawiamdo smaku solą ,pieprzem szczyptą cukru i octem.Pokrojone w dzwonka śledzie można zalać zimnym greckim sosem lub przełożyć warstwami i odstawić na minimum 24 godz do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 02.01.2013 08:58
dobre
jasiek 05.10.2011 12:54
super śledzik
jasiek 05.10.2011 12:54
super śledzik
ronald88 21.08.2011 11:48
super
Tika4444 09.03.2011 17:34
fajny przepis
Emilia21 07.10.2010 15:34
mmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak